Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

AbbotsPinotNoir
Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir 2020 Ekologisk pinot noir som bjuder elegans, struktur och finess
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Languedoc-Roussillon
NR 50507
129,-
13,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir 2020

Ekologisk pinot noir som bjuder elegans, struktur och finess


Drömmen om att hitta ett vingårdsläge i södra Frankrike som är tillräckligt svalt för att odla pinot noir av högsta kvalitet blev sann! Abbotts & Delaunay är familjen Delaunays andra vineri som specialiserat sig på kvalitetsviner från Languedoc-Roussillon.

Métayage Pinot Noir speglar egendomens starka rötter i Bourgogne. Det här är ett elegant, finessrikt vin med toner av solmogna hallon och körsbär. Därtill en lätt kryddighet och insmickrande toner av viol och ceder. Vinet är vackert balanserat med en rik och koncentrerad eftersmak. Hälften av vinet har vilat på franska ekfat under tio månader.

Resultatet är en utmärkt följeslagare till såväl kyckling med sparris, citronssmör och örter som till en klassisk råbiff eller en typiskt sydfransk ratatouille med nybakat bröd.

”Vinet är vackert balanserat med en rik och koncentrerad eftersmak.”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Familjen Delaunays andra vingård Abbotts & Delaunay är ett litet vineri som har specialiserat sig på kvalitetsvin från Languedoc-Roussillon. Laurent Delaunay såg tidigt den stora potential som finns i Languedoc och slog sig samman med den begåvade australienska vinmakaren Nerida Abbott. I sitt gemensamma sökande efter perfektion, inspiration och grundlighet bestämde de sig för att döpa sitt projekt efter dem båda: Abbotts & Delaunay.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.