Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Ad Astra Nittardi 2018 Tillgängligt och bärigt vin från vackra Maremma med inslag av plommon, körsbär och en viss lakritston.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
NR 70231
199,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Ad Astra Nittardi 2018

Tillgängligt och bärigt vin från vackra Maremma med inslag av plommon, körsbär och en viss lakritston.


Ett modernt vin från Maremma, beläget ute vid kusten i Toscana, är en ”lillebror” till Nittardis premiumvin Nectar Dei. Maremma är hemvist för de så kallade “super tuscans”, kvalitetsviner med en friare druvblandning än den som regelverket tillåter i Chianti Classico. Druvorna kommer från de soliga kullarna nära havet i Mongibello delle Mandorle i södra Toscana och jordmånen är en mix av sand, sten och lera.

I denna blend är det bland annat cabernet sauvignon, sangiovese och cabernet franc som har använts. Druvsammansättningen ger ett välbalanserat vin med fin kropp. Vinet jäser på rostfria tankar för fruktighetens skull och därefter lagras det sex månader på franska ekfat. Att vinet är veganvänligt betyder att inget animaliskt protein har använts i tillverkningsprocessen.

En härlig doft av röda bär, lakrits och en fin ton av fat. I smaken kan man hitta svarta vinbär, lakrits, mocca och körsbär. Ekfatskaraktären är stor och mycket väl integrerad i vinet.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.