Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Aphros Loureiro 2020 Arkitektritad biodynamisk sommarglädje
Passar till
FiskGrönsakerSkaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Portugal, Vinho Verde
NR 3932
179,-
11%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Aphros Loureiro 2020

Arkitektritad biodynamisk sommarglädje


Här en butelj som bjuder flora och fauna genom blomstrande loureiro från ett vinhus som ligger oss varmt om hjärtat. En helhetssyn kring naturlig mångfald, odling och kretslopp är den forna arkitektens och vinmakaren Vasco Crofts melodi i symbios med naturen, lyhört, ödmjukt och kreativt. Vingårdarna ligger i prunkande gröna Vinho Verde i norra Portugal och sköts minutiöst för hand och i vissa delar även helt utan el.

Vinet är fruktigt och blommigt med dofter och smaker av vit persika, ananas, gula päron och citrus. Det är nyanserat och vackert balanserat med god fräschör från senaste årgången som särskilt kännetecknas av sin läckert friska syra. Ett bersåvin utan tvekan att njuta till såväl en nyskördad sallad som till grillade skaldjur eller en skaldjurspaella.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Aphros Wine ägs av den forna arkitektenVasco Croft, som också grundade företaget år 2002. Egendomen han då tog över heter Quinta do Casal do Paço och har funnits i Crofts släkt sedan 1600-talet, den ligger belägen i Lima Valley i Portugal. Sedan dess har Vasco Croft köpt fler egendomar och ägorna spänner idag över 20 hektar vingårdar. All odling sker biodynamiskt och i en av vinerierna lagras dessutom vinet i amforor.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.