Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Beaujolais Villages M. Dudet 2018, ett rött vin från Frankrike, Beaujolais
Beaujolais Villages M. Dudet 2018 Koncentrerat och fruktigt vin med mjukt blommiga toner.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Beaujolais
NR 231701
99,-
13,5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Beaujolais Villages M. Dudet 2018

Koncentrerat och fruktigt vin med mjukt blommiga toner.


Koncentrerat och fruktigt vin med mjukt blommiga toner. Här bjuds en nyanserad smak med josiga inslag av blåbär, skogshallon och söta kryddor. Lägg till en livlig energi med mineraldriven finish. Delar av vinet har genomgått så kallad macération carbonique; dvs hela, okrossade, druvklasar läggs i en sluten tank fylld med koldioxid. Jäsningsprocessen startar då inifrån druvorna med hjälp av enzymer som börjar bryta ner sockrets som omvandlas till alkohol. Efter ett par dagar så pressas druvorna och jäsningen slutförs enligt traditionellt vis. Därefter lagras vinet 8 månader på ståltank innan buteljering.

Här bjuds en nyanserad smak med josiga inslag av blåbär, skogshallon och söta kryddo

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Negocianten Marc Dudet grundades i början av 80-tal i den lilla byn Romanèche-Thorins. Han är granne till regionens välkända Georges Duboeuf. Dudet gör vin med kontrakterade odlare från olika delar av Bourgogne (bland annat Beaujolais & Pouilly-Fuisse). Hans viner upplevs, för regionen betraktat, smakrika och med en stenig mineraldriven finish.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.