Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Belguardo Maremma Marchesi Mazzei 2020 Ambitiöst boxvin med toner av svartvinbär och körsbär. Balans som slår många andra boxar på fingrarna.
Passar till
LammNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
NR 2335
369,-
13.5%
3000 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Belguardo Maremma Marchesi Mazzei 2020

Ambitiöst boxvin med toner av svartvinbär och körsbär. Balans som slår många andra boxar på fingrarna.


I samarbete med Vintedge

Nära havet i de västra delarna av det så välkända Toscana hittar vi subregionen Maremma, och här har den klassiska vinfirman Marchesi Mazzei ett antal vingårdar, vackert belägna på de sydvästliga sluttningarna.

Toscana förknippas ju annars framför allt med sangiovese, men just i Maremma har man traditionellt istället odlat cabernet sauvignon. Just den druvan utgör också basen i det här vinet, tillsammans med druvorna syrah, alicante och sangiovese. Resultatet är ett mycket ambitiöst boxvin med täta fruktiga toner av svartvinbär och körsbär, men också fatkryddighet från lagringen på både franska och amerikanska fat, kaffe, cederträ, choklad och lätt pepprighet. Bra längd i eftersmaken och en balans som slår många andra boxar på fingrarna.

Passar perfekt till ackompanjemang av det mesta i kött- och grytväg – varför inte en klassisk bolognese som fått puttra länge på spisen.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Marchesi Mazzei har anor som går 600 år tillbaka i tiden. Idag ägs firman av bröderna Filippo och Francesco Mazzei och man driver sammanlagt tre olika vinegendomar: I Chianti förfogar man över 117 hektar vinmark, mestadels med sangiovese, och man äger också mark på Sicilien. Här i Maremma äger man sedan 1990-talet 70 hektar i Montebottigli, planterade både lokala druvsorter som snagiovese, alicante och vermentino samt internationella druvsorter som cabernet sauvignon, syrah och cabernet franc

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.