Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Casa E. di Mirafiore Langhe Dolcetto 2021 Elegant och ekologiskt rött från klassiska Mirafiore med mörka körsbär, örter och lakritstoner.
Passar till
FläskOstBuffématNöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 57707
229,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Casa E. di Mirafiore Langhe Dolcetto 2021

Elegant och ekologiskt rött från klassiska Mirafiore med mörka körsbär, örter och lakritstoner.


Casa E. di Mirafiore Langhe Dolcetto 2021, ett ekologiskt och elegant vin på druvan dolcetto, i smidig lättflaska från klassiska vinproducenten Mirafiore. Vinet är finstämt, lätt och fruktigt med mörka körsbär, örter och ljuva lakritstoner – samt mjuka tanniner och frisk, uppiggande syra. Duka fram till en mustig bolognese med riven parmesan, till en krämig lasagne eller till en bricka med italienska ostar.

Dolcetto är en druva som är unik för just Piemonte. Namnet dolcetto betyder “den lilla söta” på italienska, men även om druvan är både liten och charmig brukar inte vinerna bli söta utan mer matvänliga med härliga tanniner och pigg syra.

Finstämt, lätt och fruktigt vin med inslag av mörka körsbär, örter och lakritsrot.

Titta gärna när Wine Table provar vinet.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Casa E. di Mirafiore är en historisk egendom som grundades 1878 i Barolo i Piemonte. Här har högkvalitativa viner med kraft och djup sedan länge producerats och egendomen blev den första vingården i regionen som certifierades ekologiskt. Idag finns Mirafiore med på den högt ansedda listan Marchio storico som skapats av den italienska regeringen för att lyfta fram och uppmärksamma historiska italienska varumärken.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.