Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Casal Mor Baga 2020 Kryddigt, nyanserat vin från Portugal med inslag av körsbär, jordgubbar, sandelträ, rosor och vanilj.
Passar till
FläskFågelGrönsaker
Produkttyp Rött vin
Land/Region Portugal, Bairrada
NR 2224
99,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Casal Mor Baga 2020

Kryddigt, nyanserat vin från Portugal med inslag av körsbär, jordgubbar, sandelträ, rosor och vanilj.


Kryddigt och piggt, rödbärsdrivet och klunkvänligt med gott om färska örter, bark, sandelträ, körsbär och mörka bär i doft och smak. Okomplicerat, lättgillat och härligt.

Det röda vinet består helt och fullt av druvsorten baga, en druva som i Portugal går under namnet “Drottningen av Bairrada” eftersom den är central i vinodlingarna i denna solstänkta region. Baga är en druva med tjockt skal och ger traditionellt mörka, kraftiga samt sträva viner. Med modern framställning har vinerna blivit välstrukturerade, friskare och fruktigare.

Om producenten

Det är producenten COVIP som driver varumärket Casal Mor, vilket betyder “större hus” på portugisiska. Sedan tidigt 00-tal är det vinmakaren Antero Silvano som omsorgsfullt utvecklat användningen av druvan baga. Här har han åstadkommit ett friskt och fruktigt vin med mjuka tanniner, utmärkt till fläsk, nötkött och lammrätter.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.