Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Deep Roots Pink Riesling En rosa uppstickare! Här läskar toner av solmogna sommarbär, eleganta mineraltoner och yppig fräschör.
Passar till
FiskFågelGrönsakerSällskapsdryck
Produkttyp Drycker av flera typer
Land/Region Tyskland
NR 50613
119,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Deep Roots Pink Riesling

En rosa uppstickare! Här läskar toner av solmogna sommarbär, eleganta mineraltoner och yppig fräschör.


En rosa riesling? Deep Roots Pink Riesling är succévinet från de tre toppvinmakarna Jochen Dreissigacker, Stefan Winter och Philipp Wittman. Här har en frisk, mineraldriven riesling förgyllts av ett par procent spätburgunder och någon droppe vatten. En unik blend som vänder ryggen åt det konventionella för att istället ge oss det bästa av två världar – krispigt mineraldriven riesling och mjukt bärig pinot noir. Välgjort, charmerande, krispigt och helt och hållet förbjudet. Här dansar solmogna sommarbär,  elegant mineralitet och läskande fräschör. En perfekt aperitif likaväl som en fin följeslagare till krispiga sallader, sushi och grillade skaldjur med lätt chilihetta.

Dropparna vatten i vinet tillsätts för att möjliggöra att drycken kan presenteras som en “vinbaserad dryck”. Inom EU är det nämligen inte tillåtet att blanda vitt och rött vin och kalla det för rosévin (rosévin görs på blå druvor) men genom att tillsätta en droppe vatten skapas i lagstiftarnas ögon en vinbaserad dryck. Söker du efter Deep Roots Pink Riesling på Systembolaget kommer du därför att hitta vinet sorterat under “smaksatt vin”. Ett genidrag om du frågar oss, då kombinationen av riesling och spätburgunder mynnat ut i ett synnerligen läckert vin där rieslingdruvans mineraldrivna friskhet får möta spätburgunders bäriga frukt.

“Krispigt mineraldriven riesling och mjukt bärig pinot noir. Välgjort & charmerande”

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

3 Winner grundades av tre vinmakare som tillhör den yngre generation som genom nytänk och innovation kommit att föryngra vinproduktionen i Rheinhessen. Deras hårda arbete och fina resultat med utmärkta viner har bidragit till ett starkt ökat intresse för den tyska vinregionen. Utan att vara släkt, vilket traditionellt är det som binder samman vinmakarna, gick Jochen Dreissigacker, Stefan Winter och Philipp Wittman ihop under namnet 3 Winner.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.