Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Domaene Gobelsburg Rosé 2020 Här trivs dofter och smaker som smultron, hallon och körsbär fint tillsammans med gröna örter, mynta och pinfärsk rabarber.
Passar till
FiskFågelGrönsakerSällskapsdryck
Produkttyp Rosévin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 94014
135,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Domaene Gobelsburg Rosé 2020

Här trivs dofter och smaker som smultron, hallon och körsbär fint tillsammans med gröna örter, mynta och pinfärsk rabarber.


Druvorna till Domaene Gobelsburg Rosé kommer från 20 år gamla vinstockar och vinifieringen skedde på rostfria ståltankar mellan skörden i oktober och buteljeringen i mars. Här bjuds ett krispigt och läckert rosévin på den lokala storheten zweigelt som är en korsning mellan druvorna blaufränkisch och st laurent. I denna rosé är färgen vackert lökskalskimrande och bären mer röda än blå. Här trivs dofter och smaker som smultron, hallon och körsbär fint tillsammans med gröna örter, mynta och pinfärsk rabarber. Ett mycket fokuserat vin med driv i syran som skjuter frukten framåt i det annars knastertorra avslutet. Ett rosévin med mer känsla från vita viner än röda.

 

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Hos anrika Schloss Gobelsburg har man odlat och tillverkat vin sedan 1171. I år firar egendomen således 850 år. Det är en skaplig historiebok som skrivits under detta knappa millenium där munkar gjorde vinerna vida kända i Europa. Idag drivs egendomen av vinmakaren Michael Moosbrugger som förfogar över 35 hektar vingårdar. Alla ligger de i sluttningar och terrasser runt dalen av floden Kamp, nära staden Langenlois och byn Gobelsburg nordväst om Wien.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.