Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

spanskt rödvin prisvärt
El Rey Garnacha 2022 Rättframt, öppet och schyst för pengen. Gott både till en enklare charkbricka örtig lammstek.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Spanien
NR 59616
99,-
14%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

El Rey Garnacha 2022

Rättframt, öppet och schyst för pengen. Gott både till en enklare charkbricka örtig lammstek.


Tät och maffig med gott om färska bär – blåbär, hallon, björnbär – i hyfsat lätt och josig stil. I doft och smak också aningen blommig parfym, pepprig krydda, torkade örter och lakrits. Rättframt, öppet och schyst för pengen. Gott både till en enklare charkbricka örtig lammstek.

I doft och smak aningen blommig parfym, pepprig krydda, torkade örter och lakrits.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

El Rey är gjord på garnacha-druvor odlade på hög höjd i bergen väster om Taragona i södra Katalonien. Här på höjderna är en sval vind nästan ständigt närvarande vilket ger druvorna en friskhet och fruktighet. Det är även här i bergskedjan Sierra de Montsant vi hittar de berömda vinregionerna DO Montsant och DOQ Priorat. Druvorna odlas på terrasser i bergssluttningarna, där den måttliga nederbörden tvingar rankornas rötter på djupet i den kalkrika lerjorden. Producenten har valt just garnacha till El Rey eftersom det är en druva som på hög höjd och rätt odlad kan ge en ”sjungande frukt”.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.