Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Heta sommarkänslor till grillen

Heta sommarkänslor till grillen

Lästid: 1 minut

Njut nygrillat tillsammans med en läcker Pebre Chileno och sätt krydda på köttet genom att låta hö gå upp i rök. Här är två heta grilltips som väcker glödheta sommarkänslor!

Pebre är ett klassiskt chilenskt tillbehör, en sås till grillat kött och chorizo.
Det finns lika många recept som kockar – gillar du en lite hetare sås så är det bara att ta lite mer Aji/sambal eller mindre. Samma med syran. Koriandern ÄR dock ett måste!
Pebre kan också användas som marinad, men tänk på att det innehåller en hel del syra så marinera inte allt för länge. Mycket gott till fettrika köttdetaljer som karré, entrecote, chorizo och kycklinglår med skinn.

Pebre Chileno

Ingredienser
200 g/ 3 smk Aji Salsa alternativt Sambal Oelek
3 st små tomater, finhackade utan kärnhus
1 st gul lök fint hackad
3 st vitlöksklyftor, hackade
3 dl färsk hackad koriander
0.5 dl olivolja
1 st pressad citron
0.5 dl vitvinsvinäger

Blanda alla ingredienser och servera som tillbehör.

Hö – Sommarkänsla på grillen

En otippad men spännande smaksättning!
Många kanske har en kanin eller andra smådjur hemma som ofta äter hö som man kan ta lite ifrån. Annars finns ofta små påsar till billig peng på zoo-affärer. Hö ger kött en riktigt god rökighet, därtill gräsiga toner och en härlig känsla av sommar.
Grilla din biff, entrecote eller dina lammracks precis som vanligt fram tills den sista minuten. Ta då en rejäl näve hö, att ”rulla” in din köttbit i. Lägg tillbaka på grillen,  låt höet ta eld (var försiktig) och röka/brinna upp runt köttbiten. Rulla runt på grillen tills allt hö har försvunnit, med hjälp av grilltången skrapar du bort sotet som blir kvar.
Låt köttet vila en stund. Skiva upp och njut av en helt ny smakupplevelse!

Häll upp något gott i glaset och surfa in på vår kött, grill och vinprovning med Andreas Grube, Pär Strömberg och Rodrigo Pérez. Provningen är kostnadfri och går att se genom Wine Tables Facebook och Youtube 

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.