Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Grand Tokaj Szamorodni 2017 En söt uppstickare!
Passar till
DessertFågelOst
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Ungern, Tokaj
NR 4682
149,-
10%
500 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Grand Tokaj Szamorodni 2017

En söt uppstickare!


I samarbete med Lively Wines Sweden AB

En traditionell Tokaj från Grand Tokaj – en av de äldsta och mest anrika producenterna i Ungern. Vinet tillverkas på sent skördade druvor som angripits av botrytis.

Balans är Grand Tokaj Szamorodnis signum. Sött som nektar med fruktig koncentration vackert balanserad av en frisk syra. Vinet tillverkas på druvorna hárslevelű och furmint som pressas i hela klasar. Musten jäser i ett dygn tillsammans med sina skal. Vinet har lagrats i ett år på ungerska ”Zempflén”-fat innan buteljering.
Här bjuds toner av torkad frukt, citrus, honung, och saffran. Därtill ett elegant inslag av fat. Smaken är rik, lång och vinet är alldeles perfekt att servera till fruktiga desserter och krämiga mögelostar.

En söt uppstickare!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Grand Tokaj är en av de äldsta och mest anrika producenterna i Ungern vad gäller söta Tokaji-viner. Vineriet ligger i Tokaj-Hegyalja och här förfogar man över 67 egna hektar. Därtill har egendomen ett nära samarbete med 1 000 mindre, kontrakterade vinodlare

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.