Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Grythyttan Skogsglögg Syrliga skogsbär kittlar på sidorna av tungan och glöggsmaken landar mjukt i gommen.
Passar till
Sällskapsdryck
Produkttyp Glögg och Glühwein
Land/Region Sverige
NR 96460
101,-
14.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Grythyttan Skogsglögg

Syrliga skogsbär kittlar på sidorna av tungan och glöggsmaken landar mjukt i gommen.


Den unika basen av lingon och blåbär ger Grythyttan Skogsglögg en naturlig friskhet och känslan av syrliga skogsbär kittlar på sidorna av tungan samtidigt som den söta och igenkännliga glöggsmaken landar mjukt i gommen. Drycken går att dricka varm eller kall. Antingen med klassiska tillbehör som russin och mandel eller med några isbitar och en skiva apelsin som garnering.

En glögg som är ljust röd i glaset och full av julfriska kryddor med mustig skogsbärig ton. Blåbär och lingon, ingefära, kardemumma, stor dos av kryddnejlika i apelsinskal. Välbalanserat mellan fruktig sötma, kryddighet och syra.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Mitt i de djupaste skogarna i Bergslagen, bara några kilometer norr om den gastronomiska mittpunkten Grythyttan, tillverkas en unik glögg gjord på en bas av bär och äpple. Grythyttan Skogsglögg har sin grund i blåbär och lingon och sedan smaksätts bärvinet med klassiska julkryddor såsom ingefära, kardemumma, kryddnejlika och pomerans. 2021 firar Grythyttan Skogsglögg hela 20 år och det framgångsrika receptet har inte ändrats sedan starten. Själva produktionen börjar redan i maj då bären får jäsa med kryddorna i stora ståltankar och efter månader av förfining är sedan glöggen redo att buteljeras efter sommarens slut.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.