Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En glasflaska med Jonty's Ducks Pekin Red 2017, ett rött vin från Western Cape i Sydafrika
Jonty's Ducks Pekin Red 2017 Vinrankor och ankor – naturnära druvblend från producenten Avondale i Paarl (nr 2243, 119 kr).
Passar till
Produkttyp Rött vin
Land/Region Sydafrika, Western Cape
NR 224301
139,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Jonty's Ducks Pekin Red 2017

Vinrankor och ankor – naturnära druvblend från producenten Avondale i Paarl (nr 2243, 119 kr).


der – och tid. För producenten Avondale i sydafrikanska Paarl är det omsorg i detaljerna som gäller, vilket märks mycket väl inte minst i det här vinet. Själva namnet kommer sig av att man istället för bekämpningsmedel bland annat har en flock ankor som vankar runt i vingårdarna och mumsar i sig de sniglar som stundtals ställer till problem för rankorna.

Jonty’s Ducks Pekin Red är en blend på druvorna cabernet sauvignon, shiraz, merlot, cabernet franc och petit verdot. Druvorna skördas för hand och i vinkällaren används druvornas egen jäst i vinifieringsprocessen. 

Det här är ett härligt smakrikt rödvin med djupa toner av svartvinbär, skogshallon, lakrits, choklad och ett stänk kaffe – toppat med örtighet och svartpeppar. Bra tryck i smakerna, samtidigt med följsam finess och silkigt matvänliga tanniner. Gott till det mesta i köttväg, inte minst säsongens vilträtter.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Avondale grundades år 1997 av paret John och Ginny Grieve Avondale. Numera är det sonen Jonathan som driver gården. Under åren har han utvecklat en särskild vinmakningsmetod som han kallar för ”BioLOGIC”. Samspel med naturen och ytterst varsamma händer i produktionens alla led är grunden – och istället för bekämpningsmedel har Avondale till och med en flock ankor som vankar runt i vingårdarna och mumsar i sig de sniglar som stundtals ställer till problem för rankorna. Som Avondales vinmakare Cornè Marais säger: ”Jag gör vad rankorna vill att jag ska göra”.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.