Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En flaska med Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt, ett rosévin från Niederösterreich i Österrike
Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt Ett av Systembolagets absolut bästa roséviner
Passar till
Produkttyp Rosévin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 5600
125,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt

Ett av Systembolagets absolut bästa roséviner


Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt är ett av Systembolagets absolut bästa roséviner, prisat och topprankat i flera årgångar. Nyligast silverprisad i Vinnordic Wine Challenge.

Friskt rödbärig med saliverande syra, ungdomligt bärig av sommarsmultron och grapefrukt, hallon och röda vinbär. Finishen är torr med en aptitretande sälta. Perfekt picknick- och buffé-kompanjon som även gör sig fint till vegetarisk mat och enklare rätter på tamfågel.

Handskördad ekologiskt odlad zweigelt (korsning mellan druvorna blaufränkisch och st laurent, framtagen 1922 av Dr Zweigelt).

“Ett av Systembolagets absolut bästa roséviner”

Prova och läs mer om Jurtschitsch Langenlois Riesling här!

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Weingut Jurtschitsch har länge tillhört den absoluta toppen av vinproducenter från Österrike och har anor som sträcker sig flera hundra åt bakåt i tiden. Egendomen är belägen i Kamptal i Niederösterreich. Idag driver Alwin Jurtschitsch verksamheten tillsammans med sin fru Stephanie och de brukar sina jordar i en hållbar anda för framtiden, ekologiskt och rent. Alwin har vuxit upp på egendomen och efter skördar i Australien, Nya Zeeland och Frankrike var han tillbaka hos familjens vineri i Langenlois, Kamptal 2009.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.