Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Jurtschitsch Langenlois Riesling 2021
Jurtschitsch Langenlois Riesling 2021 Frisk, mineralrik och fräscht fruktig riesling
Passar till
Smakikon för drycken: AperitifSmakikon för drycken: FiskSmakikon för drycken: SkaldjurSmakikon för drycken: Grönsaker
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 2939
161,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Jurtschitsch Langenlois Riesling 2021

Frisk, mineralrik och fräscht fruktig riesling


J-vinet med det svåra uttalet. Tur att det är så enkelt att komma ihåg smaken med sina friska och mineralrika kännetecken. En riesling med fräscha fruktiga inslag av ananas, lime, granny smith äpplen och färska örter inbakat i ett elektrisk nät av vibrerande syror. Nyanserat och aromatiskt. Gott till skaldjur, asiatiskt och en enkel pasta verdure.

Weingut Jurtschitsch har länge tillhört den absoluta toppen av vinproducenter från Österrike och har anor som sträcker sig flera hundra åt bakåt i tiden. Nu prisad med silvermedalj i Vinnordic Wine Challenge.

100 % ekologiskt odlad riesling. Vinet har jäst vid låg temperatur på rostfria ståltankar och har sen vilat och utvecklats sex månader på sin jästfällning i stora inhemska Kamptalska ekfat om 1500 till 3000 liter.

Spana även in Jurtschitsch Rosé här!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Weingut Jurtschitsch är ett gammalt österrikiskt vineri med anor flera hundra år bakåt i tiden. Egendomen är belägen i Kamptal i Niederösterreich. Idag driver Alwin Jurtschitsch verksamheten tillsammans med sin fru Stephanie och de brukar sina jordar i en hållbar anda för framtiden, ekologiskt och rent. Alwin har vuxit upp på egendomen och efter skördar i Australien, Nya Zeeland och Frankrike var han tillbaka hos familjens vineri i Langenlois, Kamptal 2009.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.