Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

LaCausa_röttvin_winetable
La Causa País 2020 Fruktdriven país, med gott om både färska jordgubbar och hallon, örtig kryddighet, aromatisk blommighet, övertoner av choklad.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Chile, Région del Sur
NR 92277
149,-
13%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

La Causa País 2020

Fruktdriven país, med gott om både färska jordgubbar och hallon, örtig kryddighet, aromatisk blommighet, övertoner av choklad.


I samarbete med The Wine & Spirits Collective

Fruktdriven país, med gott om både färska jordgubbar och hallon, örtig kryddighet, aromatisk blommighet, övertoner av choklad – och med de rustika tanniner som ofta är så typiska för just país.

La Causa País är ett vin med egen karaktär som samtidigt också berättar något om den chilenska vinhistorien: Druvan país var nämligen en av de första som planterades i Chile när spanjorerna koloniserade Sydamerika för många århundraden sedan. Än idag är den, näst efter cabernet sauvignon, Chiles mest planterade druva.

La Causa betyder ”sagan” och det här vinet är gjorts som ett samarbete mellan det legendariska vinhuset Miguel Torres och ett antal mindre odlade med syfte att just återupptäcka och bevara historiska druvor och vinområden i Chile.

Det här vinet matchas perfekt med såväl en klassisk charkbricka som med grytor och andra fylliga rätter med gott om kryddighet. Gott att dricka redan idag.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.