Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Leth Grüner Veltliner 2019 Aromatisk och finessrik klassiker producerad i samklang med naturen. I betalt samarbete med Domaine Wines Sweden.
Passar till
FiskFågelGrönsakerSkaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Niederösterreich
NR 420001
99,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Leth Grüner Veltliner 2019

Aromatisk och finessrik klassiker producerad i samklang med naturen. I betalt samarbete med Domaine Wines Sweden.


I betalt samarbete med Domaine Wines Sweden

I hjärtat av Wagrams vinodlingsregion ligger byn Fels am Wagram med familjen Leths vackra vingårdar. Här erbjuds utmärkta förutsättningar för att producera eleganta och nyanserade viner i full harmoni med naturen.

Längs sluttande söderläge, närmare 300 meter över havet, på bördiga välmående jordar, växer druvorna till husets Leth Grüner Veltliner. Skörden sker vid perfekt mognad, druvorna pressas försiktigt och jäser på ståltank. Det här är ett friskt vin med toner av mogna äpplen och päron, finstämd aromatik med lätt pepprighet. En lysande grüner veltliner i klassisk österrikisk stil. Dessutom ett matvin av rang som passar alltifrån eleganta sallader och grillade skaldjur till klassisk österrikisk husmanskost så som hemlagad Choucroute garnie

Om Weingut Leth

Sedan 2007 har de omtyckta vinerna från Weingut Leth haft en självklar plats på våra butikshyllor. Leth är nu inne på tredje generationen. En ung producent i sammanhanget men även en av de mer framstående i vinregionen Wagram. Egendomen arbetar ständigt mot hållbar vinodling. Här används inga herbicider eller insektsmedel och vingårdarna är under konvertering till ekologisk odling.

Weingut Leth utvecklas ständigt för att kunna skapa viner som är anpassade till områdets unika jordmån löss. En jordmån som är porös och består av sand och jord tillsammans med en blandning av fossiler och snäckskal som blåst in från havet. Lössjorden ger många fördelar, förutom att den är packad med mineraler håller den fukten bra och ger rankorna möjlighet att ta sig djupt ner i marken. Weingut Leths mål är att tillverka högklassiga viner av de viktiga druvorna grüner veltliner och riesling. Uppenbarligen har de lycktas – vinerna är omåttligt populära och vinhuset har prisats med många fina utmärkelser genom åren.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.