Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – Tre höjdare från Österrike

Grab a Bottle – Tre höjdare från Österrike

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 1 minut

Österrike är ett vinland som har sjukt mycket att erbjuda – i alla tänkbara stilar och uttryck. Det är också ett land där det fortfarande verkligen går att fynda. Andreas Grube tipsar här om tre riktigt bra österrikare – en vit, en rosé och en röd – som du snabbt och enkelt hittar på ett Systembolag nära dig.

Leth, vitt vin från Österrike

Leth Riesling Selection 2022, nr 2581, 99 kr

Det är något visst med riesling från Österrike. Vinerna har ofta en slags extra krispighet och mineralton som är underbar. Det här vinet är absolut av det enklare slaget, men här finns också precis den där kritiga mineraliteten som jag uppskattar. Det toppas dessutom med gott om päron, färskpressad lime och lite solmogen äpplighet.

Rosévin från Österrike

Kolkmann Rosé Zweigelt 2022, nr 20060, 99 kr

Zweigelt är en blå druva som är något av Österrikes stolthet. Men den används också till att göra karaktärsfulla roséviner – som här! Det här är en klart matvänlig rosé, där du i doft och smak hittar blodapelsin, mogna jordgubbar och rikligt med örter. Sitter som en smäck till grillad fläskfilé eller kyckling.

I samarbete med Riedel

riedel-veloce-chardonnay-vinglas-2-pack

Riedel Veloce Chardonnay, vinglas 2-pack, 699 kr

Riedels serie Veloce är döpt efter det italienska ordet för snabb. Vinglasen i tunn, elegant kristall är formgivna för viner på druvan chardonnay – perfekta för ekfatslagrade, fylliga viner med låg syra. Den stora kupan med vid öppning förstärker aromerna och de ljuva ekfatstonerna.

Rött vin från Österrike

The Butcher Pinot Noir 2021, nr 70521, 169 kr

Pinot noir är en druva som är på uppgång i Österrike, eftersom den passar utmärkt med klimat och jordmån. Just den här pavan bjuder på en smakupplevelse av det lite mer fylliga och rustika slaget, men också gott om charm. I smaken röda bär i form av jordgubbar och hallon, toppat av ljus nougat, färska örter och aningen pepprig krydda. Sitter perfekt till både fläsk, fågel och lamm.

 

Mer grab a bottle

Vintips - Vin till ostron
Öltips – tre klassiska pilsner
Vintips - Nyheter som kvalat in genom beställningssortimentet 
Vintips – Tre perfekta röda burgarviner du inte vill missa!
Vintips - Två nyheter och en ny årgång!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.