Louis Roederer Brut Premier - WineTable
Louis Roederer Brut Premier Ett champagnehus med djupa kunskaper och naturen som ledstjärna. I samarbete med Vinunic.
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 469,-

Louis Roederer Brut Premier

Ett champagnehus med djupa kunskaper och naturen som ledstjärna. I samarbete med Vinunic.


I betalt samarbete med Vinunic

Komplexitet, finess och elegans är Louis Roederers parfym. Husets Chef de Caves Jean – Baptiste Lecaillon är noggrann med att druva och ursprung står i första rummet. Louis Roederer står för odlarchampagne vilket är avgörande för husets höga kvalitetskrav. Andelen druvor som köps in är liten och består uteslutande av pinot meunier.

Denna signaturchampagne är ett fulländat original. Louis Roederer Brut Premier speglar sin huvudsakliga årgång men formas även genom äldre årgångar vilket ger stor komplexitet och balans mellan ungdomlighet och mognad.  Detta är en cuvée som framställs på lika delar pinot noir och chardonnay med 20 % pinot meunier. Här bjuds stor koncentration där en lätt brödighet möter pigga toner av citrus och mineral. Läckert, inbjudande och nyanserat. En utmärkt följeslagare till godsaker så som stekta havskräftor med brynt citronsmör som eller en toast skagen.

”Vinerna ska fånga känslan av vinets ursprung. De ska vara genomlysande och får inte bära någon karaktär av vår vinmakning”
Jean – Baptiste Lecaillon

Om Louis Roederer

År 2020 utsågs Louis Roederer till  The worlds most admired champagne brand in the world.

Louis Roederer har skapat viner i över två århundraden. Det ger möjligheten att se tillbaka, dra lärdom och ständigt utvecklas. Ett perspektiv som är avgörande för att ligga i framkant för hållbar odling och framställning av enastående champagner. Champagnehuset strävar efter och tillämpar till största del biodynamiskt jordbruk – en filosofi som går utöver det ekologiska. Förutom att utesluta kemikalier följer alla steg i vinproduktionen en hållbar och jordnära metod. Att skapa välmående växtplatser bygger på ett samspel där respekt och förståelse ger vackert mogen frukt, bördiga vinmarker och Louis Roederers särpräglade karaktär.

Du missar väl inte dessa godingar