Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Louis Roederer Collection 242 Louis Roederers nya collection 242 tar den klassiska Brut Premier in i framtiden
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
NR 7602
519,-
12%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Louis Roederer Collection 242

Louis Roederers nya collection 242 tar den klassiska Brut Premier in i framtiden


Louis Roederers nya collection 242 tar den klassiska Brut Premier in i framtiden och ställer frågan om årgångsvinernas vara eller icke vara. Med bländande teknik och fingertoppskänsla i oändlig och nitisk perfektionism har man skapat en jordnära men samtidigt exklusivt beklädd naturkraft. Husets Chef de Caves Jean – Baptiste Lecaillon är noggrann med att druva och ursprung står i första rummet. Louis Roederer står för odlarchampagne vilket är avgörande för husets höga kvalitetskrav.

Denna nya signaturchampagne är ytterligare ett fulländat original. Dominerad av chardonnay, baserad på skörden 2017 men formad av hela sex tidigare årgångar. Med en något lägre dosage än tidigare framträder en frisk och sprudlande läckert uttryck av både druvor och terroir. Kalk, mineral och sälta framför fluffigt värmande frukt, utan att för den delen tappa form och kropp. Citrusfruktig syra, torrt, sirligt och i en mycket vacker komposition. Louis Roederers collection 242 finns som både hel- och halvflaska.

Med sin syra och fullmatade textur förgyller den vilken måltid som helst, från enkla kanapéer via skaldjur och fisk till välkomponerade rätter på ljust kött och fågel.

”Vinerna ska fånga känslan av vinets ursprung. De ska vara genomlysande och får inte bära någon karaktär av vår vinmakning” Jean – Baptiste Lecaillon

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

År 2020 utsågs Louis Roederer till The worlds most admired champagne brand in the world. Louis Roederer har skapat viner i över två århundraden. Det ger möjligheten att se tillbaka, dra lärdom och ständigt utvecklas. Ett perspektiv som är avgörande för att ligga i framkant för hållbar odling och framställning av enastående champagner. Champagnehuset strävar efter och tillämpar till största del biodynamiskt jordbruk – en filosofi som går utöver det ekologiska. Förutom att utesluta kemikalier följer alla steg i vinproduktionen en hållbar och jordnära metod. Att skapa välmående växtplatser bygger på ett samspel där respekt och förståelse ger vackert mogen frukt, bördiga vinmarker och Louis Roederers särpräglade karaktär.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.