Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Masi Masianco 2020 Fruktig koncentration och hantverk ut i fingerspetsarna. Pinot grigio delle Venezie är ett modernt vin som ger djupt fruktig koncentration.
Passar till
FiskGrönsakerSkaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Tre Venezie
NR 2415
99,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Masi Masianco 2020

Fruktig koncentration och hantverk ut i fingerspetsarna. Pinot grigio delle Venezie är ett modernt vin som ger djupt fruktig koncentration.


I samarbete med Vinunic

Med rötterna i Valpolicella Classica tillverkar Masi viner som har gjort vinhuset till ett av Italiens främsta. Masis historia började 1772, när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen som heter “Vaio dei Masi”– ursprunget till företagets namn. Efter mer än 200 års passionerad vinframställning är företaget fortfarande i familjens händer och drivs av den sjätte och sjunde generationen. Masi är ett riktmärke inom konsten att producera Amarone av världsklass och att vidarebefordra sin svårslagna sakkunskap inom Appassimento – metoden.

Idag omfattar Masi sjutton vingårdar i Valpolicella Classico-området, men man har även odlingar därutöver. Här hägrar kompromisslös kvalitet och en hållbar filosofi. Masi Masianco 2020 tillverkas på druvorna pinot grigio (75%) och verduzzo (25%). Druvorna växer på kalkrika sediment och lera i “Stra’ del Milione” i Friuli.

Fruktig koncentration och hantverk ut i fingerspetsarna. Pinot grigio delle Venezie är ett modernt vin som ger djupt fruktig koncentration från pinot grigio odlad på kalkrika jordar i Castions di Strada, i Friuli. I Masi Masianco får druvan sällskap av den lokala druvan verduzzo (25%) som plockas vid full mognad och torkas i tre veckor. Vinet mognar sedan i tre månader, pinot grigio på ståltank och verduzzo på barriquer. Kombinationen av pinot grigio och verduzzo ger ett vin där fruktig koncentration möter stor fräschör med toner av päron, honungsmelon, äppelblom och citrus.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.