Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Mehrlein Pinot Noir Rosé Trocken 2021
Mehrlein Pinot Noir Rosé Trocken 2021 Charmigt och mycket frisk rosé, ger en härlig smakexplosion!
Passar till
Smakikon för drycken: FiskSmakikon för drycken: FågelSmakikon för drycken: Grönsaker
Produkttyp Rosévin
Land/Region Tyskland, Rheingau
NR 6031
101,-
11%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mehrlein Pinot Noir Rosé Trocken 2021

Charmigt och mycket frisk rosé, ger en härlig smakexplosion!


Mehrlein Pinot Noir Rosé Trocken 2021 är ett charmigt och mycket friskt rosé som bjuder på en smakexplosion av jordgubbe, smultron, hallon, röda vinbär och vattenmelon. Fylld av krispig mineralitet med lite färsk örtighet och druvig buzz i syran. Men trots en rejäl mängd bärighet är detta vin torrt, frisk och bjuder på ett mycket läskande avslut. Eftersmaken fylls av blodapelsin och rabarber i en finstämd lättsam elegans.

”En charmig och mycket frisk rosé som bjuder på en smakexplosion”

Det här vinet gör sig utmärkt på egen hand som aperitif eller som kompanjon till lättare fisk- och skaldjursrätter, kyckling och vegetarisk buffé. Tillsammans med denna goda säsongssallad på potatis och sparris blir det en perfekt match!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Weingut Mehrkein är familjeägt och vinmakaren är Thorsten Mehrlein. Vingårdarna ligger i sydligt läge vid floden Rhen i Rheingau, Tyskland. Riesling är huvudsakliga druvan som odlas, men det förekommer även att druvor, exempelvis pinot noir, köps in från andra vinbönder. Rheingau är känt för sina fantastiska rieslingviner och Thorsthen Mehrlein har sedan länge specialiserats på vinmakning där terroir och fräschör står i framkant.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.