Säsongssallad på potatis & sparris - WineTable

I glaset

Sauvignon Bordeaux 2017

Läs mer

Säsongssallad på potatis & sparris

Nu flyttar vi ut i bersån tillsammans med krispigt vitt och en pigg säsongssallad. | Nu flyttar vi ut i bersån tillsammans med krispigt vitt och en pigg säsongssallad.


I glaset

Sauvignon Bordeaux 2017

Läs mer

Finns det något så läckert som vårens första primörgrönsaker? Salladskott, vårlök, krispiga rädisor och årets första späda sparris. Nu flyttar vi ut i bersån tillsammans med krispigt vitt (nr 4184 & 99) och en pigg säsongssallad. Receptet hittar du här nedan. Njut!

Ingridienser

Dressing

1 msk cidervinägersenap
2 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Potatis & Sparris

½ kg småpotatis
6 st grön sparris

Bladsallad

250 g blandad grönsallad i säsong
1 knippe Rädisor
1 st knipplök

Gör såhär:

  • 1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
  • 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är genommjuka.
  • 3. Dela potatisen i halvor och blanda upp med dressingen medan de är varma.
  • 4. Dela ner sparrisen i mindre bitar, stek hastigt i en varm panna med lite salt och olja till de är lätt svedda. Det tar ca 3 min.
  • 5. Skölj salladen, dela rädisorna skiva knipplöken tunt.
  • 6. Lägg allt i kallt vatten och skölj tills att salladen är ren och krispig, låt rinna av ordentligt, använd gärna en salladsslunga.
  • 7. Lägg upp salladen vackert tillsammans med potatis och sparris.
  • 8. Servera med ett gott bröd och njut.
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.