Säsongssallad på potatis & sparris
Nu flyttar vi ut i bersån tillsammans med krispigt vitt och en pigg säsongssallad.
Finns det något så läckert som vårens första primörgrönsaker? Salladskott, vårlök, krispiga rädisor och årets första späda sparris. Nu flyttar vi ut i bersån tillsammans med krispigt vitt och en pigg säsongssallad. Receptet hittar du här nedan. Njut!
Ingredienser
Dressing
1 msk cidervinägersenap
2 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
Salt & svartpeppar
Potatis & Sparris
½ kg småpotatis
6 st grön sparris
Bladsallad
250 g blandad grönsallad i säsong
1 knippe Rädisor
1 st knipplök
Gör såhär:
- 1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
- 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är genommjuka.
- 3. Dela potatisen i halvor och blanda upp med dressingen medan de är varma.
- 4. Dela ner sparrisen i mindre bitar, stek hastigt i en varm panna med lite salt och olja till de är lätt svedda. Det tar ca 3 min.
- 5. Skölj salladen, dela rädisorna skiva knipplöken tunt.
- 6. Lägg allt i kallt vatten och skölj tills att salladen är ren och krispig, låt rinna av ordentligt, använd gärna en salladsslunga.
- 7. Lägg upp salladen vackert tillsammans med potatis och sparris.
- 8. Servera med ett gott bröd och njut.