Mercer Brothers Cabernet Sauvignon 2017 - WineTable
Mercer Brothers Cabernet Sauvignon 2017 Generöst fruktdriven cabernet sauvignon från trendiga Washington State!
Produkttyp Rött vin
Land/Region USA, Washington State
Alkoholhalt 14,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 159,-

Mercer Brothers Cabernet Sauvignon 2017

Generöst fruktdriven cabernet sauvignon från trendiga Washington State!


För snart femtio år sedan planterade familjen Mercer de första vindruvorna i Columbia Valley’s Horse Heaven Hills. Sedan dess har egendomen arbetat för att utefter hållbara principer odla druvor av exceptionell kvalitet och producera högkvalitativa viner med vackert fruktigt djup och elegant tanninstruktur. Vingårdarna drar nytta av en mångsidig, djup jordmån och ett gynnsamt klimat som ger både solmogen frukt och god fräschör.

Druvorna till Mercer Brothers Cabernet Sauvignon jäser i hela klasar och lagras därefter på både amerikanska och franska ekfat, i 16 månader. Det här är ett vin med vackert fruktig koncentration där toner av mogna röda frukter, björnbär och plommon möter en angenäm kryddighet och ett finstämt inslag av fat. En rykande het följeslagare till goda grillkvällar – vad sägs om glazerade ribs med grillad majs och en tomatsallad med lök och mozzarella?

Om producenten

Familjen Mercer har odlat olika grödor i Horse Heaven Hills i Colombia Valley sedan 1886 och för strax över 50 år sedan planterade de sina första vinrankor. Idag är det Rob och Will Mercer, den fjärde generationen, som driver vinhuset framåt. Mercer Wine Estate jobbar hållbart i både vingårdar och vineri.

Du missar väl inte dessa godingar