Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Moncaro Dragunera 2019
Passar till
GrönsakerFågelFläskLamm
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Sicilien
NR 2191
79,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Moncaro Dragunera 2019


I betalt samarbete med Winemarket Nordic AB.

En nyhet i fasta sortimentet som flugit under radarn. Ett schysst vin på den lokala druvan nero d’avola direkt från Sicilien och dess vulkaniska jordar. Ett fruktigt och örtigt rött vin som med fördel serveras vid lite svalare temperatur. Det ungdomliga och veganvänliga vinet är tänkt att avnjutas nu och passar utmärkt till en vegetarisk buffé, kycklingrätter och andra rätter av ljust kött.

Känns flaskan annorlunda i din hand? Vinet kommer nämligen i den ur miljösynpunkt oslagbart mycket fördelaktigare förpackningen PET-flaska. Miljövänligare att transportera med mindre än halva klimatavtrycket än en konventionell glasflaska, dessutom lätt att bära med sig, den är stryktålig och lämnas med fördel på pantstationen.

Bakom vinet ligger det sicilianska kooperativet Terre Cortesi Moncaro som grundades på sextiotalet under namnet Società Cooperativa. I slutet av åttiotalet bytte man namn till Moncaro efter kommunen Montecarotto i Marche där ett av av deras vinerier ligger. Idag har man cirka 900 medlemmar och förutom verksamheten i Marche så arbetar man även med viner från Abruzzerna och som i detta fall, Sicilien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar i Agrigento och Trapani som ligger ca 150-400 meter över havet och vetter mot nordöst, syd- och nordväst.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.