Vintips - vin till Midsommar — Wine Table

Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grab a Bottle – tre viner till midsommar

Grab a Bottle – tre viner till midsommar

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

Pär Strömberg har draggat nyheterna hos Systembolaget på jakt efter vad som passar bäst att dricka på midsommar. Ett vitt, en rosé och ett rött vin till lunchen, mellanakten och till middagen, och allt för att ni ska få en så enkel shoppinglista som möjligt, så finns samtliga viner i fasta sortimentet. Go Grab a Bottle!

En lättare glasflaska med Mezzacorona Müller-Thurgau 2023, ett vitt vin från Trentino-Alto Adige i Italien

Mezzacorona Müller-Thurgau 2023

Produkt från Italien, Trentino-Alto Adige

art nr 20086

750 ml

11.5%

99 kr

Druvorna till detta vin kommer från de soliga och kuperade områdena Faedo och Pressano i Trentino-Alto Adige, så nära Alpernas pister det bara går att komma utan att trampa snö. Päronfruktig nos, aromatiskt, mineraliskt och friskt. Hög syra, päronfruktig med sälta och stenig mineralitet där en torr och fruktig koncentration med floral parfymerad touch avslutar. OM man inte tillhör öl och snapsgänget runt midsommarbordet, så vill man gärna ha en krispig pigg och mineralrik historia i glaset. Den här svala pannan balanserar lätt den sötfrisksyrliga sillen och parerar snyggt allt övrigt till midsommarlunchen.

En lättare glasflaska med Señorío de Sarría 2023, ett rosévin från Navarra i Spanien

Señorío de Sarría 2023

Produkt från Spanien, Navarra

art nr 2156

750 ml

14%

99 kr

Garnacha från Navarra med en illrosaröd färgton, djup och kraftfull. Doften fyller påred tät frukt, röda bär som mogna jordgubbar och hallon, blodgrape och örter. Smaken även i koncentrerad form, fyllig och varmt sötfruktig med frisk syra och sursyrliga röda skogsbär, helt torrt och med lätt stramhet av tanniner i finishen. Ett kanonvin till mellanakten där kanske en quiche kommer fram eller snacks och hors d'oeuvres ger ny energi efter den inledande lunchen.

En glasflaska med Vidal-Fleury Saint-Joseph 2020, ett rött vin från Rhonedalen i Frankrike

Vidal-Fleury Saint-Joseph 2020

Produkt från Frankrike, Rhonedalen

art nr 2306

750 ml

13.5%

249 kr

Äntligen en ren Saint-Joseph i fasta sortimentet och en ren syrah från norra Rhôndalen som man har råd att betala för och där producenten inte tummat på kvaliteten. Djupt svartlila opaque färg, köttig animalisk sanglant, mörkfruktig nos med en penetrerande rökig touch av chark. Tight och stram struktur med tuggiga tanniner, läskande syra, grusig mineralitet och köttig frukt där örter, choklad, rök och svartpepprig krydda, tar dig in i ett evigt avslut. Vem vill inte grilla in midsommarnatten och få den där proteinkicken som kan behövas efter små grodor och för stora snapsar. Kött på ben över eld, bröd och en fräsch örtig sås med lite sting är match made in Midsummer.

Till alla tidigare dryckestips på Grab a Bottle av Andreas Grube och Pär Strömberg.

Mer grab a bottle

Vad dricker man till grillad kyckling?
Tre bra gin till sommarens drinkar
Vad dricker man till räkor?
Tre vita nyheter på fasta hyllan
Tre grymma budgetbubbel

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.