Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Elegant rosé med en härligt örtig och mineralig avslutning
Elegant rosé med en härligt örtig och mineralig avslutning Pasqua 11 minutes Rosé
Passar till
Smakikon för drycken: FiskSmakikon för drycken: FågelSmakikon för drycken: GrönsakerSmakikon för drycken: Sällskapsdryck
Produkttyp Rosévin
Land/Region Italien, Venetien
NR 73891
141,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Elegant rosé med en härligt örtig och mineralig avslutning

Pasqua 11 minutes Rosé


Pasqua 11 minutes Rosé är ett generöst rosévin med elegant smak med en härligt örtig och mineralig avslutning.  Passar utmärkt som aperitif eller tillsammans med snacksbrickan före middagen! Vinet är gjort på druvor från vingårdar runt Gardasjön i Veneto och druvblenden är 50% corvina följt av 25% trebbiano di lugana, 15% syrah, och till sist 10% carménère.

Vinets doft är elegant med toner av rönnbär, örter och vit persika i en finstämd och mineralig ton. Smaken är torr, mycket frisk och komplex med fin syra och inslag av röda vinbär, nektarin och mogen grapefrukt.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Familjeföretaget Pasqua startades 1925 i italienska Veneto av två bröder med ursprung från Apulien. Efter att ha sålt vin i ett par år bestämde de sig för att köpa mark utanför Verona i Veneto där de startade upp sin vingård och egen produktion. Idag är det tredje generationen Pasqua som driver vingården och i Sverige har de framför allt blivit kända för sina viner från Valpolicella, men de gör även innovativa projekt på andra håll i Italien. De har bland annat utökat sina ägor med vingårdar i Apulien och på Sicilien och producerar idag hela 15 miljoner flaskor vin per år.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.