Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

tysk pinot
Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2019 Kalasgott och fantastiskt prisvärt från norra Pfalz
Produkttyp Rött vin
Land/Region Tyskland, Pfalz
NR 74134
189,-
13%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2019

Kalasgott och fantastiskt prisvärt från norra Pfalz


Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition 2019 är ett fantastiskt prisvärt vin från norra Pfalz. Vinmakaren Philipp Kuhn går sannerligen sin egen väg och med burgundiska influenser tar har den tyska spätburgundern in i en internationell pinot noir-stil som är svårslagen. Här finns spänning och ryggrad i en hint av ek men elegant fokuserat på frukten.

”Kalasgott och fantastiskt prisvärt kanonvin från norra Pfalz”

– Pär Strömberg, April 2022

Årgången är ännu i sin linda och visar upp en snygg reduktion som stilrent övergår i syrliga körsbär, tranbär och lingon, charmigt röd och bittersöt med örter och kryddor i en ren och generös bjudning. En enklare franskinspirerad örtig kycklingrätt och du har jordens matchning i fickan.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Philipp Kuhns viner odlas i Pfalz som är en av de varmare regionerna i Tyskland. Här lämpar det sig bra att odla just pinot noir. Jordmånen karaktäriseras av massiv kalksten, med inslag av lera och det mineralrika sedimentet löss. Totalt äger de ca. 40 hektar mark där ca. 60% av produktionen består av vita viner och 40% röda. Arbetet i gårdarna kännetecknas av ett noggrant hantverk med naturen och hållbarheten i fokus. Philipp Kuhn har fyra gånger utsetts till ”Riesling Champion of the Year” av vinmagasinet Vinum och satt Pfalz på kartan som en av Tyskland bästa regioner.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.