Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En flaska med Pietrarizzo Tornatore 2018, ett rött vin från Sicilien i Italien
Pietrarizzo Tornatore 2018 Ett sinnligt, parfymerat vin med inslag av rosor, röda bär och ett avslut som minner om krutrök.
Passar till
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Sicilien
NR 2655
249,-
13.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Pietrarizzo Tornatore 2018

Ett sinnligt, parfymerat vin med inslag av rosor, röda bär och ett avslut som minner om krutrök.


Det här är ett utmärkt exempel på den trendiga Etna-druvan nerello marcalese som ofta beskrivs som en blandning mellan pinot noir och nebbiolo. Smaken är sinnligt parfymerad med inslag av rosor, röda bär som omsluts av en svag känsla av krutrök. Vinet är så snyggt i sig så här behöver inte maten stå i centrum.

Se när Wine Table provar vinet här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

DOC Etna ligger som namnet antyder kring den aktiva vulkanen Etna på nordöstra Sicilien. Vindruvorna till Pietrarizzo Tornatore 2018 kommer från vingårdar norr om Castiglione di Sicilia. Vingården Tornatore anlades redan 1865 och då på Etnas norra sluttning, idag omfattar gården titalt 60 hektar. Druvor som odlas är ovan nämnda nerello mescalese samt nerello cappuccio, carricante och cataratto.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.