Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Plantation Experience En smakrik resa i romstilar och länder.
Passar till
Sprit
Produkttyp Mörk rom & Lagrad sockerrörssprit
Land/Region Internationellt märke
NR 11426
509,-
41%
6 fl à 100 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Plantation Experience

En smakrik resa i romstilar och länder.


Sugen på att anordna en egen romprovning, eller nyfiken på att grotta ner dig i några av den mångfacetterade romvärldens många stilar och ursprungsländer? Då kan provlådan Plantation Experience vara något för dig! Lådan innehåller totalt sex olika smpflaskor (10 cl) som tar dig på en resa från mjuk och fruktig vit rom till smakrik och djup mörk rom.

Lådan innehåller följande romsorter:

3 Stars
Vill du ha en rom som både är fruktigt lätt i smaken, men som också har en smakrik rondör? I så fall är den vita 3 Stars ditt val! God att dricka på egen hand on the rocks och klockrent som bas i Daiquiri eller andra klassiska romdrinkar. (Finns också som helflaska: nr 86775, 299 kr, BS)

Original Dark
En mörk rom i den djupa och smakrika skolan där du hittar både torkad tropisk frukt, russin, choklad och lite kaneltoner. Lång, välbalanserad och stilig. Drick den som den är rakt upp och ner, med en isbit eller i stiffa cocktails.

Grande Reserve
En av Plantations mest populära bästsäljare – och det är lätt att förstå varför. Här ha vi en Barbadosproducerad rom där smaker av arrak, kokos, banan och choklad balanseras upp av lite färsk tropisk frukt och aningen apelsin. Klassisk och gott. (Finns också som helflaska: nr 10310, 294 kr)

Gran Añejo
En mörk rom i som både är smakrik och mycket elegant i stilen, med en läcker blommig ton över en botten av vanilj, kokos och kanelkrydda. Testa att dricka lite sval som aperitif!

Xaymaca Special Dry
Här har målet för Plantation varit att skapa en klassisk Jamaica-rom med intensiv smakprofil med gott om fylliga frukttoner och härlig kryddighet. En rom som verkligen inte är blyg av sig, men som trots den kraftfulla smakprofilen har allt i perfekt balans. (Finns också som helflaska: nr 81609, 449 kr, BS)

XO
Pampigt och välsnidat, och ett suveränt exempel på hur gott det kan vara med rom som fått ett längre antal år på nacken. Stor men välbalanserad och med en eftersmak som aldrig vill ta slut. En rom att sippa länge på. (Finns också som helflaska: nr 509, 529 kr)

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

I slutet av 1980-talet tog Alexandre Gabriel över driften av ett det anrika cognacshuset Maison Ferrand. På 1990-talet kom han över ett antal gamla fat med rom och blev minst sagt fascinerad av spritens potential och kvalitet. Han började resa runt i Karibien för att köpa upp de bästa romsorterna från olika ursprung, som han sedan lagrade en andra gång på gamla cognacsfat från Ferrand – och Plantation Rum var fött. Idag är både Plantation och Alexandre Gabriel giganter inom romvärlden.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.