Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Plantation Pineapple En torr rom med försiktig sötma och balanserade smaker av ananas.
Passar till
Digestif
Produkttyp Smaksatt sprit
Land/Region Barbados
NR 80524
369,-
40%
700 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Plantation Pineapple

En torr rom med försiktig sötma och balanserade smaker av ananas.


I samarbete med Spring Wine and Spirits

Historien om Plantation Pineapple tar sin början i vänskapen mellan Alexandre Ferrand – källarmästare och ägare av Plantation Rum – och sprithistorikern David Wondrich. Wondrich, som ägnat mycket forskning åt Charles Dickens och karaktären Pastor Stiggins som berusar sig på just rom med ananas, lyckas nämligen övertala Alexandre att tillverka en Pineapple Rum.

Ananasen handskalas helt och att alla smaker kommer från ananasen och inga tillsatta smaker.

Sagt och gjort. Månader ägnas åt att hitta bästa lämpade sort av ananas, och valet faller så småningom på Victoria, en liten men robust ananas med påfallande aromatik. Efter experiment med destillering, infusion och lagring är den färdiga produkten så småningom klar: Plantation Pineapple, och den presenteras första gången på den konventet Tales of the Cocktail i USA 2014.

I processen används hela ananasen och man använder skalet för att infusera romen Plantation 3 Stars – som sedan destilleras om – medan själva frukten infuseras i Plantation Original Dark Rum. Ananasen handskalas helt och att alla smaker kommer från ananasen och inga tillsatta smaker. De båda blandas sedan innan buteljering.

Här har vi en i grunden torr rom med försiktig sötma och balanserade ananas-smaker. I doft och smak finns även nyanser av apelsin, marsipan, vanilj, kaffe, kanel och kokos. Servera och drick precis som den är, eller som cocktailingrediens.

 

Recept på Plantation Pineapple Daiquiri.

5 cl Plantation Stiggins Fancy Pineapple

3 cl färskpressad limejuice

2 cl sockerlag.

Skakas I en shaker och silas över i ett kylt cocktailglas.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Plantation Rum är resultatet av ett samarbete mellan franska Maison Ferrand och flertalet romproducenter i Karibien samt Syd- och Centralamerika. Romen produceras och lagras i respektive region och skeppas sedan till Frankrike för slutlagring och förädling. Ägaren Alexandre Gabriel är en pionjär i branschen och en verklig legendar i spritvärlden.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.