plantation-pineapple_spring-wine
Plantation Pineapple En torr rom med försiktig sötma och balanserade smaker av ananas.
Produkttyp Rom
Land/Region Barbados
Alkoholhalt 40%
Ekologiskt NEJ
Pris 399,-
Artikelnummer 80524

Plantation Pineapple

En torr rom med försiktig sötma och balanserade smaker av ananas.


I samarbete med Spring Wine and Spirits

Historien om Plantation Pineapple tar sin början i vänskapen mellan Alexandre Ferrand – källarmästare och ägare av Plantation Rum – och sprithistorikern David Wondrich. Wondrich, som ägnat mycket forskning åt Charles Dickens och karaktären Pastor Stiggins som berusar sig på just rom med ananas, lyckas nämligen övertala Alexandre att tillverka en Pineapple Rum.

Sagt och gjort. Månader ägnas åt att hitta bästa lämpade sort av ananas, och valet faller så småningom på Victoria, en liten men robust ananas med påfallande aromatik. Efter experiment med destillering, infusion och lagring är den färdiga produkten så småningom klar: Plantation Pineapple, och den presenteras första gången på den konventet Tales of the Cocktail i USA 2014.

I processen används hela ananasen och man använder skalet för att infusera romen Plantation 3 Stars – som sedan destilleras om – medan själva frukten infuseras i Plantation Original Dark Rum. De båda blandas sedan innan buteljering.

Här har vi en i grunden torr rom med försiktig sötma och balanserade ananas-smaker. I doft och smak finns även nyanser av apelsin, marsipan, vanilj, kaffe, kanel och kokos. Servera och drick precis som den är, eller som cocktailingrediens.

Om Plantation Rum:
Plantation Rum är resultatet av ett samarbete mellan franska Maison Ferrand och flertalet romproducenter i Karibien samt Syd- och Centralamerika. Romen produceras och lagras i respektive region och skeppas sedan till Frankrike för slutlagring och förädling. Ägaren Alexandre Gabriel är en pionjär i branschen och en verklig legendar i spritvärlden.

Du missar väl inte dessa godingar