Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Rosévin till midsommar!

Rosévin till midsommar!

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Midsommar hägrar bara några dagar bort, och bland det bästa med denna sommarhögtid är ju den goda maten – och de smakfulla dryckerna. Wine Tables Andreas Grube bjuder här på den perfekta rosévinsguiden till både midsommar och semester. De allra flesta dryckerna hittar du också enkelt i det fasta sortimentet!

ROSÉVIN

En lättare glasflaska med Señorío de Sarría 2023, ett rosévin från Navarra i Spanien

Señorío de Sarría 2023

Produkt från Spanien, Navarra

art nr 2156

750 ml

14%

99 kr

Ett fylligt och generöst rosévin från Navarra som utan tvekan kvalar in under Wine Tables vinjett It’s a Bargain. Färgen är rikt röd och djup, och i doft och smak hittar du gott om solmogna röda bär, blodapelsin och örter. Härligt fylligt och med matvänlig struktur i munnen. På det stora hela väldigt öppet och inbjudande i stilen, med gott om karaktär i rosésvängen. Sitter lika bra på egen hand som till matiga sallader eller en skagentoast.

En lättare glasflaska med Crudo Rosé Organic 2023, ett rosévin från Sicilien i Italien

Crudo Rosé Organic 2023

Produkt från Italien, Sicilien

art nr 2114

750 ml

12.5%

99 kr

Ännu en nykomling i det fasta sortimentet, och ett vin som kvalar in i kategorin okomplicerat och klunkvänligt. Frappato är druvan man har använt, och här finns en väldigt framfusig bärighet – jordgubbar, smultron och hallon – i både doft och smak. I mixen hittar vi också blodgrapefrukt och saftig vattenmelon. Dör ut ganska fort i eftersmaken, men gör jobbet som bersårosé.

En glasflaska med M de Minuty Rosé 2023, ett rosévin från Provence i Frankrike

M de Minuty Rosé 2023

Produkt från Frankrike, Provence

art nr 2590

750 ml

13%

169 kr

Jamen se här, en riktigt klassisk Provencerosé formulär 1A. Kostar lite mer – men smakar också därefter. Väldigt frisk och fräsch, med hela paletten av stiltypiska smaker: vattenmelon, smultron, färska örter, solig persika, röda vinbär och lite blodgrape. Lätt, ren och pigg. Klockrent vin att möta solnedgången med.

En lättare glasflaska med Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt 2023, ett rosévin från Niederösterreich i Österrike

Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt 2023

Produkt från Österrike, Niederösterreich

art nr 5600

750 ml

12%

125 kr

Mmm, det här är ju verkligen riktigt gott – och karaktärsfullt! Ursprunget är Kamptal i Österrike och vinet är gjort på landets röda nationaldruva zweigelt. Här bjuds vi på en snygg kombination av läskande fräschör och tryck i smakerna. Gott om röda vinbär, smultron, blodgrape och på det en härligt floral ton som charmar smaklökarna.

En glasflaska med Les Lauzeraies Tavel 2022, ett rosévin från Rhonedalen i Frankrike

Les Lauzeraies Tavel 2022

Produkt från Frankrike, Rhonedalen

art nr 2724

750 ml

14%

149 kr

Det här har länge varit en personlig favorit i rosésvängen. Tyvärr har den nu halkat ur det fasta sortimentet och in BS, men strunt i det – det är bara att klicka hem! Det här vinet står ut i klassen, både med sin vackert djupa färg och sina smaker av körsbär, mogna jordgubbar, blodapelsin och röda vinbär. Sitter absolut lysande som pratvin, men gör sig också snyggt till såväl kyckling som fläsk eller lyxigare korv.

Till alla midsommartips av Andreas Grube

Till tre viner för midsommar av Pär Strömberg

Till alla roséviner på Systembolaget

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.