Ricossa Barbera Nebbiolo 2020
Finessrik Nebbiolo och Barbera kombo med generös frukt och norditaliensk karaktär.
De senaste åren har Piemonte varit på alla vinälskare läppar och i den här boxen möts regionens två röda giganter: nebbiolo och barbera. Resultatet är ett vin som kombinerar kraft med finess, där den Monferrato-odlade barberan bidrar med generös frukt i form av körsbär, björnbär och viol, medan nebbiolon från Langhe bidrar med tanninstruktur, lätt florala toner och stänk av kaffe och kanel. Det norditalienska ursprunget känns tydligt i både doft och smak.
Finessrik Nebbiolo och Barbera kombo med generös frukt och norditaliensk karaktär.
Inte minst är det här ett vin som gör sig bra till mat, där variationsmöjligheterna är många. En enkel pastarätt, lite hemmagjord pizza, en bricka med charkplock, en kantarelltoast eller en höstig gryta på lamm eller fågel. Eller varför inte en klassisk tryffelrisotto, om du vill lyxa till det lite. Servera gärna hyfsat svalt, runt 14 till 15 grader, i stora kupor.
Om Producenten
Ricossa Antica Casa grundades i början av 1990-talet av Alfeo Martini, Roger Gabb och Christoph Mack – en vinmakare och två oenologer. Man jobbar med ett flertal olika vinbönder i Piemonte, och utöver det här vinet gör man också bland annat ett par olika Barolo, liksom även barbera.