Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En lättare glasflaska med Ricossa Vistamonte Barbera Organic 2020, ett rött vin från Piemonte i Italien
Ricossa Vistamonte Barbera Organic 2020 Den populära och ekologiska Ricossa Vistamonte Barbera Organic – syrligt och bärigt och perfekt match till pizza och pasta baserat på tomatsås.
Passar till
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
NR 2013
119,-
13%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Ricossa Vistamonte Barbera Organic 2020

Den populära och ekologiska Ricossa Vistamonte Barbera Organic – syrligt och bärigt och perfekt match till pizza och pasta baserat på tomatsås.


Rubinröd med doft och smak av björnbär, körsbär, hemlagad sylt och en touch av vanilj, färska gröna örter och fatkrydda. En markant syra trycker till direkt men följs upp av mjuka tanniner och en elegant finish. Passar till traditionell italiensk mat som pasta och pizza, men även lättare rätter på ljust kött, fläsk och fågel.

Syrligt och bärigt och perfekt match till pizza och pasta baserat på tomatsås.

Traditionell vinframställning med tio dagars maceration på skalen och temperaturkontrollerad jäsning i rostfria tankar följt av malolaktisk jäsning. Inga animaliska produkter används i produktionen vilket gör att vinet är veganvänligt. Vinet har även buteljerats på lättviktsflaska för att minska koldioxidutsläppen vid transport. Barbera har i folkmun i Italien kallats “il vino del popolo”, folkets vin.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Familjen Ricossa var i slutet av 1800-talet ägare till ett prisbelönt destilleri i utkanten av Asti i regionen Piemonte. Idag är familjens namn och vinproduktion en del av MGM Mondo del Vino, en av Italiens största vinleverantörer och exportörer. Druvorna till vinet köps in från kontrakterade bönder i området i ett samarbete som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Ricossa gör också bland annat viner på nebbiolo från både Barbaresco och Barolo.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.