Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Rocca Guicciarda Riserva 2018
Rocca Guicciarda Riserva 2018 Ljuvlig Sangiovese! Utmärkt till pizza, pasta eller entrecôte med ratatouille.
Passar till
Smakikon för drycken: LammSmakikon för drycken: Nöt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
NR 2723
161,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Rocca Guicciarda Riserva 2018

Ljuvlig Sangiovese! Utmärkt till pizza, pasta eller entrecôte med ratatouille.


I samarbete med Wine World

Toscana och Chianti Classico hör till den där skaran vinregioner som blivit ikoniska klassiker – och klassiker är klassiker av en anledning! Rocca Guicciarda Riserva 2018 är ett vin som verkligen visar prov på vad som lockar med den här anrika appellationen: Här finns den rödbäriga frukten med körsbär och hallon i förarsätet, här finns det fatiga kryddan och en lätt vaniljtouch, och här finns även färsk salvia och lite nougat. Smaken är hyfsat fyllig, med finstämd elegans och en lång välbalanserad eftersmak. Att det är en riserva berättar för dig som vindrickare att vinet har legat en viss tid på fat och ytterligare en tid på flaska innan det når dig på systembolaget.

Som vanligt vad gäller Chianti Classico är det sangiovese som är huvuddruvan, här upptoppad med några procent merlot och canaiolo. Vinet är klart öppet och tillgängligt redan nu, men kan gärna få någon timme i karaff för att blomma ut ytterligare. Servera till såväl allehanda pastarätter som höstens vilt- och köttgrytor eller söndagssteken på lamm eller nöt. Finns även på halvflaska för den som vill.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Barone Ricasoli har anor ända tillbaka till 1141, men den långa historian till trots är det innovation och utveckling som är ledord för vinhuset. Sedan 1994 drivs familjeföretaget i 32:a generationen (!) av Francesco Ricasoli. Huset förfogar idag över 250 hektar vinmark och räknas som en av de ledande vinfirmorna i Italien.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.