Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Vackert vin med god fräschör och fin fines Sauvignon Blanc de Lurton 2021
Passar till
AperitifFiskOstSkaldjur
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bordeaux
NR 4184
109,-
12%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Vackert vin med god fräschör och fin fines

Sauvignon Blanc de Lurton 2021


Till Sauvignon Blanc de Lurton växer sauvignon blanc på jordar som till störst del består av lera och kalksten. Druvskalen får jäsa tillsammans med sin must i ungefär ett dygn, för att därefter jäsa vidare på ståltankar. Slutligen vilar vinet en stund på sin jästfällning.

Resultatet är ett friskt och vackert balanserat vin med läskande toner av krusbär, svarta vinbärsblad, färska örter och citrus. Det här är ett vin för njutningsfyllda dagar i trädgården – servera till nygrillade skaldjur med krispiga primörer. Eller till färska getostar med fröknäcke och blomsterhonung.

Se när Wine Table provar vinet här!

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Känsliga och delikata. Vackra aromatiska viner med stor finess. Så beskriver François Lurton druvan sauvignon blanc från Bordeaux. François är ett stort namn i vinvärlden, inte minst tack vara sina framgångar med just druvan sauvignon blanc (som till exempel med storsäljaren Les Fumées Blanches). François är född och uppvuxen på sin familjs vinslott Bordeaux. Han följde historiska fotspår, tog del av ovärderliga lärdomar, gav sig ut i världen och skapade ett unikt perspektiv av världens vinframställning.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.