Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Mas Janeil Le Petit Pas 2019
Mas Janeil Le Petit Pas 2019 Ett generöst, värmande och örtigt rött vin med stor personlighet från en mosaik av mineralrika jordmåner. Ett utmärkt val till rätter på lamm!
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike
NR 79687
119,-
13,5%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mas Janeil Le Petit Pas 2019

Ett generöst, värmande och örtigt rött vin med stor personlighet från en mosaik av mineralrika jordmåner. Ett utmärkt val till rätter på lamm!


Vinproducenten François Lurton uppmärksammade tidigt egendomen Mas Janeils utmärkta mosaik av mineralrika jordmåner dominerat av krita och skiffer. Med ett unikt och gynnsamt mikroklimat var det som gjort för stora personliga viner. Under ett par år arrenderade han egendomen som ligger utanför staden Maury i Languedoc-Roussillion innan han fick möjlighet att köpa loss den 2009. Mas Janeil består idag av 35 hektar med druvor som syrah, grenache, carignan och mourvèdre från gamla vinstockar som visat sig ge förnämliga röda viner. Druvorna till det populära instegsvinet med den lilla åsnan och hönan på etiketten skördades för hand, vinifierades så naturligt som möjligt och har delvis lagrats på fat och delvis på cementtankar i tio månader.

Stort generöst och kryddigt med fin komplexitet och värmande söt frukt. Björnbär, mörka svart bär, lavendel, garrigue och skogshallon i tydlig ekfatskaraktär. Det är ett örtigt och värmande vin med avslutande drag av svartpeppar och choklad. Ett utmärkt val till rätter på lamm.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.