Uvas de la Sierra 4 Monos
Lysande tolkning det vad nya Spanien har att erbjuda
Uvas de la Sierra 4 Monos har stenig mineralitet och en krispig kompott på vildhallon, tranbär och bigarråer omsluts av läskande syror och färska örtknippen.
”Det fullkomligt kittlar i munnen”
Ge gärna vinet lite luft och servera det svalt i stora kupor till traditionell spansk plockmat, salta hårdostar, feta charkuterier, variationer på fläsk eller till en klassisk ratatouille.
Prova andra smaker från det nya Spanien.
Om Producenten
4 Monos är från Iberiska halvön. Namnet betyder fyra apor och syftar på vännerna Javier Garcia, Laura Robles, David Moreno och David Velasco som grundade egendomen. Det var under vandringar i bergskedjan Sierra de Gredos de beslöt sig för att börja göra vin tillsammans. Idag odlar de på 10 hektar ekologiskt skött vinmark högt uppe i bergen, väster om Madrid. Samt har de ett litet vineri i byn Cadalso de los Vidrios.