Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Smaka på det nya Spanien

Smaka på det nya Spanien

Biodynamisk bobal eller klunkvänlig uppstickare? Traditionernas vinland har klivit fram som en sann innovatör, så medan riojorna ligger på lagring dyker vi ner i det moderna Spanien. Här har Maria Sporre listat tre spanska favoriter.

 

P.F Bobal 2017, Manchuela, Bodegas y Viñedos Ponce, nr 90649, 189 kr

Biodynamisk Bobal från oympade, gamla stockar. Skogshallon, svartvinbärsskal och blåbär som ackompanjeras av mjuka tanniner och toner av lakrits. Bobal användes tidigare mest till enkla, billiga viner men har nu fått sig ett riktigt uppsving. Perfekt till höstens mustiga grytor.

Pétalos 2017, Birezo, Descendientes de J Palacios, nr, 70314, 199 kr

Druvan Mencia är en uppstickare i vinvärlden och har snabbt blivit en favorit bland vinkännare. Den ger fruktdrivna viner med tydlig syra och behagliga tanniner. Just den här kommer från Bierzo i nordvästra delen av Spanien och är ett riktigt höjdarvin.

 

7 Fuentes 2017, Valle de la Orotava, Suertes del Marques, 149 kr

Suertes del Marques har gjort sig ett namn i vinvärlden genom att göra spännande och bra viner på Teneriffas lokala druvor. Vinrankorna växer under svåra förhållanden och vulkanjorden sätter en tydlig prägel på vinerna. 7 Fuentes är ett klunkvänligt vin där frisk frukt blandas med en nästan rökig mineralitet.

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.