Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Smaka på det nya Spanien

Smaka på det nya Spanien

Lästid: 1 minut

Biodynamisk bobal eller klunkvänlig uppstickare? Vinlandet av tradition har klivit fram som en sann innovatör, så medan riojorna ligger på lagring dyker vi ner i det moderna Spanien. Smaka på det nya Spanien - här har Maria Sporre listat tre spanska favoriter.

Wine Table Bobal Spanien

P.F Bobal, Manchuela, Bodegas y Viñedos Ponce, nr 95290, 199 kr

Biodynamisk Bobal från oympade, gamla stockar. Skogshallon, svartvinbärsskal och blåbär som möter mjuka tanniner samt toner av lakrits. Tidigare använde man bobal mest till enkla, billiga viner men har nu fått sig ett riktigt uppsving. Vidare är detta vin perfekt till höstens mustiga grytor.

Wine Table Pétalos Spanien

 

Pétalos, Birezo, Descendientes de J Palacios, nr, 70314, 209 kr

Druvan Mencia är en uppstickare i vinvärlden samt har snabbt blivit en favorit bland vinkännare. Den ger fruktdrivna viner med tydlig syra och behagliga tanniner. Just den här kommer från Bierzo i nordvästra delen av Spanien och är ett riktigt höjdarvin.

Wine Table 7 fuentes Spanien

 

7 Fuentes, nr 2763  169 kr

Suertes del Marques har gjort sig ett namn i vinvärlden genom att göra spännande och bra viner på Teneriffas lokala druvor. Vinrankorna växer under svåra förhållanden och vulkanjorden sätter en tydlig prägel på vinerna. 7 Fuentes är ett klunkvänligt vin där frisk frukt möter en nästan rökig mineralitet.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.