Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Storslagen klassiker för vinterns alla smaker Masi Amarone Costasera 2015
Passar till
NötOstVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
NR 234501
349,-
15%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Storslagen klassiker för vinterns alla smaker

Masi Amarone Costasera 2015


I betalt samarbete med Vinunic

En ikonisk vinstil som inte lämnar någon oberörd – Amarone. Och Masi har som få andra producenter utvecklat, moderniserat och förfinat amaronen genom åren. Den unika vinmakningstraditionen, som kan härledas ända tillbaka till romartiden, går ut på att man skördar druvorna och sedan låter de torka i hundra dagar innan man pressar dem och gör själva vinet. Under torkningen tappar druvorna ungefär 40 procent av sin vikt och liknar mer russin än färska druvor. Det ger i sin tur ett vin med högre koncentration, fylligare smaker och mer kraft.

Själva namnet Costasera betyder ”sluttning i kvällssol” och det ger också en idé om upplevelsen du får av det här vinet. Här är det varma smaker av mogna körsbär och plommon, choklad, torkade örter och kaffe som möter näsan och smaklökarna. Men, till skillnad mot vad somliga tror, är det här också ett torrt vin med välbalanserade tanniner och fin fräschör i den långa avslutningen. Smaker som får gommen att längta efter vilt och smakrika ostar, och som får fantasin att längta efter ljumma solnedgångar och lummiga piazzor i Italien.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Historien om Masi inleddes i slutet av 1700-talet då familjen Boscaini köpte vingården Vaio di Masi i hjärtat av Valpolicella i norra Italien. Numera har Masi 17 vingårdar i Valpolicella Classico, samt också odlingar i Soave och Bardolino, och Masi räknas idag som en av Italiens mest ansedda vinproducenter. Alltjämt är det den uppfinningsrika och kvalitetsmedvetna familjen Boscaini som äger och driver Masi.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.