Vitaurea Cantine Settesoli
En komplex explosion av blommor och frukt
Vitaurea Cantine Settesoli har en tydligt macererad doft av torkade aprikoser, äpplekaka, fuktig halm och kryddor. Smaken är frisk med en elegant balans mellan syra och tanniner.
“Eftersmaken är lång och trevlig med en omfamnande och behaglig beska.”
Vitaurea fungerar särskilt bra till asiatiska och kryddiga rätter, servera kyld cirka 10–12 grader.
Här kan du läsa om andra bra beställningsfynd.
Om Producenten
Efterkrigstiden var en svår period på Sicilien och bestod av fattigdom, 1958 gick en grupp vinbönder samman och bildade kooperativet Settesoli för att gemensamt hjälpa varandra. De första vinerna blev lanserade 1965. I slutet av 1960-talet knöts ”det sicilianska vinets fader” Diego Planeta till Settesoli. Han förverkligade en scenförändring och införde ett modernt kvalitetsarbete – och så småningom ett ekologiskt tänk i produktionen.