Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

xavier vignon
Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape 2019 Stram koncentration och rejält smakdjup med välbalanserad, lång och lättsam eftersmak.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhonedalen
NR 6267
279,-
15%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape 2019

Stram koncentration och rejält smakdjup med välbalanserad, lång och lättsam eftersmak.


I samarbete med Philipson Söderberg

Châteauneuf-du-Pape – ett vinområde och namn som de allra flesta känner till. En vinregion med ikonstatus, känt för höga kvalitet, smakrikedom och pampiga viner. Geografiskt är vi här nere i de södra delarna av Rhônedalen, mellan städerna Avignon och Orange, och klimatet är typiskt sydfranskt med gott om soltimmar och höga temperaturer. Här trivs och frodas druvan grenache – som utgör basen för den här vinet, tillsammans med mindre mängder mourvèdre och syrah – och ger viner med både rik bärighet och kryddighet.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape 2019 visar tydligt vad regionen går för. Här finns stram koncentration och rejält smakdjup med köttiga toner, björnbär, lavendel, sandelträ och lite nymalen svartpeppar. Eftersmaken är välbalanserad, lång och med en lättsam energi.

Det här vinet dricks perfekt till det mesta i köttväg – grytor, grillat och stekar – men sitter också fint till en bricka med lite småplock. Ge gärna någon timme i karaff så att vinet får blomma ut ordentligt.

Se när Wine Table provar vinet här.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Vinmakaren som bär firmans namn, Xavier Vignon, började sin bana som flying winemaker och började sedermera göra vin under egen etikett 2002. Totalt producerar han 25-30 olika viner och förutom klassiska Rhôneviner som Châteauneuf-du-Pape experimenterar han även bland annat med vita viner på röda druvor samt multi vintage-viner.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.