Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
Paul Jaboulet Parallèle 45 Rouge 2019 I flaskan hittar vi en klassisk Côte-du-Rhône-blandning av grenache och syrah.
Passar till
NötLammGrönsaker
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhonedalen
NR 22800
119,-
14%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Paul Jaboulet Parallèle 45 Rouge 2019

I flaskan hittar vi en klassisk Côte-du-Rhône-blandning av grenache och syrah.


I samarbete med Nigab

Paul Jaboulet är en av de där riktigt klassiska domänerna i Rhônedalen, och också en av pionjärerna vad gäller organisk och biodynamisk odling i regionen. I portföljen hittar man allt från exklusiva vingårdsviner till mer tillgängliga instegsviner – som Paul Jaboulet Parallèle 45 Rouge. Det här vinet görs på druvor som man köper in från olika odlare, totalt 15-20 stycken som man har långvariga samarbeten med.

Själva namnet kommer av den 45 breddgraden, som skär igenom Rhônedalen bara ett par kilometer från Paul Jaboulets källare. Breddgraden utgör också gränsen mellan norra och södra Rhônedalen, där de södra delarna får mer sol och därav också mer mognad.

I flaskan hittar vi en klassisk Côte-du-Rhône-blandning av grenache och syrah. Doft och smak bjuder på björnbär, körsbär, mogna hallon, torkade örter, lagerblad och aningen svartpepparkrydda. I munnen. Balansen mellan den friska frukten och den fylliga frukten sitter snyggt och även eftersmaken imponerar i sin tillgängliga stil. Även om vinet abolut kan sparas några år behöver det inte ligga i källaren och vänta på bättre tider – det är bara att korka upp och njuta till vinterns alla grytor, eller varför inte rostade rotsaker.

Namnet kommer av den 45 breddgraden, som skär igenom Rhônedalen

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

Paul Jaboulet Aîne grundades 1834 av Antoine Jaboulet. Firman blev snabbt en av de främsta producenterna i trakten, och 1919 blev man ensam ägare till det berömda kapellet och de kringliggande prestigevingårdarna högst upp på Hermitageberget Numera ägs domänen av den schweiziska familjen Frey och det är dottern i familjen, Caroline Frey, som är vinmakare.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.