Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

En grön blob som är i bakgrunden på datorskärmar En grön blob som är i bakgrunden på mobiler
El Esteco Malbec Smakrikt, fruktigt vin med fatkaraktär!
Passar till
LammNötVilt
Produkttyp Rött vin
Land/Region Argentina, North
NR 2501
169,-
14.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

El Esteco Malbec

Smakrikt, fruktigt vin med fatkaraktär!


El Esteco Malbec, ett smakrikt, fruktigt vin med fatkaraktär från Argentina. Där doften är komplex och inbjudande. Med smak av mogna röda bär, plommon och kaffe samt toner av russin och färska örter som ger en långvarig och elegant finish.

Druvorna handplockas när de nått den optimala mognadspunkten vilket resulterar i ett komplext, fint vin. De lagrats i 12 månader på franska 225 liter fat, en blandning av nya samt 2-4 år gamla som ger en fin struktur med mjuka tanniner och en perfekt syra.

“Ett smakrikt, fruktigt vin med fatkaraktär. Dessutom fairtrade-certifierat och ett veganvänligt vin.”

Ett lent och kraftfullt vin som passar utmärkt till lammstek, viltkött eller smakrika hårdostar. Vi rekommendera att avnjuta mellan 17 °C och 19 °C, ta av korken 15 minuter före servering för bästa upplevelse.

Här kan du läsa om Wine Tables recept på lamm passande för detta Argentinska vin.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
En snurrande röd vinflaska
Grön bakgrund för producenten

Om Producenten

El Esteco är grundat 1892 av franska bröderna David och Salvador Michel. Men 2006 tog Grupo Peñaflor över vingården, där Alejandro Pepa är vinmakare. I hjärtat av Calchaquí-dalen ligger El Esteco. Som har nästan 1 000 tunnland vingårdar förtätar den hela regionens anda i deras frukt.
 Stående på en idealisk höjd på mer än 1 700 meter över havet och ett ständigt närvarande solsken och perfekta temperaturintervaller. Som resulterar i att miljön är perfekt för att skapa exklusiva viner.

Bild på en höna som håller i ett vinglas
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.