Citronig sockerkaka med rabarbertopp!
Fluffig sockerkaka med rabarber som ger en frisk twist. En söt och syrlig favorit som smakar sommar och barndom.
Ingredienser
- 3 ägg
-
2 ½ dl strösocker
-
1 dl mjölk
-
50 g smör
-
3 ½ dl vetemjöl
-
2 tsk bakpulver
-
Två nypor salt
-
1 citron
-
2 dl rabarber
-
Smör till formen
-
Florsocker att pudra över
Gör såhär:
- 1. Sätt ugnen på 175 grader.
- 2. Vispa ägg och strösocker tills det hela blivit läckert fluffigt.
- 3. Smält smör, häll i mjölk och vänd ner i de fluffiga äggen.
- 4. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner i smeten.
- 5. Riv i citronskalet och pressa i halva citronen.
- 6. Häll upp i en stilig form.
- 7. Strössla över hackad rabarber.
- 8. Grädda kakan mitt i ugnen. Det går inte att säga exakt hur länge, min var inte klar förrän efter 40 minuter men det kan också räcka med 30. Känn efter så att kakan inte är kladdig – då är den klar!
- 9. Sista touchen är ett puder av florsocker.
- 10. Servera med lättvispad grädde och njut!