Bild på Citronig sockerkaka med rabarbertopp!
En glasflaska med Nivole Moscato d'Asti, ett vitt vin från Piemonte i Italien

I glaset

Nivole Moscato d'Asti

Läs mer

Citronig sockerkaka med rabarbertopp!

Bild på Wine Table
Wine Table

Fluffig sockerkaka med rabarber som ger en frisk twist. En söt och syrlig favorit som smakar sommar och barndom.

Ingredienser

- 3 ägg
- 2 ½ dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 50 g smör
- 3 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Två nypor salt
- 1 citron
- 2 dl rabarber
- Smör till formen
- Florsocker att pudra över

Gör såhär:

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Vispa ägg och strösocker tills det hela blivit läckert fluffigt.
  • 3. Smält smör, häll i mjölk och vänd ner i de fluffiga äggen.
  • 4. Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner i smeten.
  • 5. Riv i citronskalet och pressa i halva citronen.
  • 6. Häll upp i en stilig form.
  • 7. Strössla över hackad rabarber.
  • 8. Grädda kakan mitt i ugnen. Det går inte att säga exakt hur länge, min var inte klar förrän efter 40 minuter men det kan också räcka med 30. Känn efter så att kakan inte är kladdig – då är den klar!
  • 9. Sista touchen är ett puder av florsocker.
  • 10. Servera med lättvispad grädde och njut!

Kommande event