Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Clam chowder – smakrik musselsoppa

Wine Table

Musslor, fänkål, grönsaker och en hel del grädde och vin. Prova tillaga en klassisk clam chowder!

Ingredienser

1 nät musslor
2 lök
2 st vitlöksklyftor
1 fänkål
1 morot
1 liten rotselleri
3 dl vin
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 -2 msk smör till stekning
1 liten bit rökt sidfläsk
1 dl ärtor
2 st potatis
Salt
Peppar

Gör såhär:

  • 1. Skala hacka morot, lök, 1/2 fänkål (spara dillen) och vitlök
  • 2. Fräs grönsakerna och vitlöken i en kastrull på hög värme
  • 3. Koka musslorna med vinet under lock tills de öppnar sig ( ca 2-3 min)
  • 4. Sila och spara musselbuljongen.
  • 5. Plocka hälften av musslorna.
  • 6. Hacka lök, skär potatis, sidfläsk och resten av fänkålen i bitar.
  • 7. Låt sidfläsket stekas lätt i en kastrull. Häll över musselbuljongen, tillsätt löken, fänkålen och potatisen och sjud tills potatisen är mjuk
  • 8. Lyft ur grönsakerna och spara till servering.
  • 9. Tillsätt grädde och mjölk koka upp och mixa med smör smaka av med salt peppar. Lägg i ärtorna sist.
  • 10. Lägg grönsaker och musslor i en tallrik häll på soppan och toppa med fänkålsdill

Mer inspirerande läsning


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.