Grön sparris med fläder — Wine Table

Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Grön sparris med fläder
Studio by Miraval Rosé 2021

I glaset

Studio by Miraval Rosé 2021

Läs mer

Grön sparris med fläder

En frisk twist på klassiskt grönt - grön sparris med en touch av fläder, ackompanjerad majonäs och ett snötäcke av delikat halloumi. En sensation för smaklökarna och ögat!


I glaset

Studio by Miraval Rosé 2021

Läs mer
Studio by Miraval Rosé 2021

Prova även andra rätter som förmedlar svensk sommar. Matjessill och potatis-twist eller rökt lax med pepparrot och forellrom.

Ingredienser

8st stora gröna sparrisar

0.5 dl majonnäs


½ halloumi

1 kvist fläderblommor


Olivolja till stekning


Salt

Gör såhär:

  • 1. Skölj sparrisarna och dela i 2 bitar, (ta bort den nedersta träiga delen)

  • 2. Hetta upp en panna tills den är riktigt varm. 

  • 3. Ringla olivolja över sparrisarna och stek hastigt (ca 1 minut) på hög värme i den varma pannan med en aning salt. Skaka inte runt sparrisarna allt för mycket utan se till att de får en fin, nästan sotad yta och fortfarande är krispiga.
  • 4. Lägg ut sparrisarna på en tallrik och låt svalna.
  • 5. Spritsa majonnäs över sparrisen. Strössla lite fläderblommor och till sist riv halloumi på ett fint rivjärn över sparrisarna – som ett vackert snötäcke.
  • 6. Tips! När flädern blommat ut byt ut mot gräslöksblommor.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.