Kronärtskocksdipp och krispiga grönsaker - WineTable

Kronärtskocksdipp och krispiga grönsaker

Bjud in till fest och servera kallt, friskt vitt vin till våran goda kronärtkocksdipp och krispiga grönsaker. Receptet hittar du här.

Ingridienser

KRONÄRTKOCKSDIPP MED KRISPIGA GRÖNSAKER

1 burk kronärtskocksbottnar
1 dl olivolja
1 klyfta vitlök
½ dl citronjuice
Salt
Svartpeppar
Körvel eller persilja
4 st snacksgurkor
1 st paprika
2 stjälkar stjälkselleri
1 knippe rädisor
20 st sockerärtor

Gör såhär:

  • 1. Lägg kronärtskockan, olivolja, citronjuice, vitlök i en bunke och mixa till en slät kräm. Det kan behövas spä med lite vatten för att få till en bra konsistens, ska vara som en lättare kräm.
  • 2. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citron efter smak.
  • 3. Ringla över olivolja, några stänk svartpeppar och plockad körvel eller persilja.
  • 4. Skär ner alla grönsaker till dippvänliga bitar och lägg i iskallt vatten ca 1 timmar innan servering, så att de är riktigt krispiga. Snurra i salladsslunga och lägg på en torr handduk innan servering.
  • 5. Dippa grönsakerna och njut.
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.

Senaste recepten