Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Västerbottensostpaj
Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2021

I glaset

Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2021

Läs mer

Västerbottensostpaj

Västerbottenpaj, Westerbottensostpaj, Västerbottensostpaj – kärt barn har många namn. Den svenska klassikern som dukas fram under jul, påsk, midsommar, kräftskiva och andra tillställningar. En krämigt utsökta paj som dessutom är lätt att tillaga.


I glaset

Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2021

Läs mer
Bild på Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2021

Ingredienser

Pajdeg

125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk vatten

Fyllning

300 g riven västerbottenost

3 ägg

2 dl vispgrädde

1 krm peppar

Gör såhär:

  • 1. Knåda ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt därefter vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt sedan stå i kylen ca 20 min.
  • 2. Sätt ugnen på 200°.
  • 3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  • 4. Nagga pajskalet och ställ in i mitten av ugnen ca 10 min.
  • 5. Vispa ihop ägg, vispgrädde och peppar. Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet.
  • 6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna något.
  • 7. Redo att servera!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.